torsdag 6. januar 2011

Gaveglede:)

Hva kan vel glede mer enn å få en gave i posten fra den yngste nevøen i familien??
Han viste nok at tante alltid har bruk for en fersk maskara:)


Tusen takk, Jakob!

Også har jeg gledet meg over salg på Annen etage på Lamberseter senter,
en butikk med veldig masse godsaker:)

onsdag 5. januar 2011

Nytt år ny giv..

Det virke som om hele Norge skal trene på senter om dagen. På Elixia lamberseter hvor jeg går på noen faste timer og ellers trener litt for meg selv, var det 5 meter lang kø idag bare for å få registrert meg!!!
Å få plass på timen Total & styrke har jo aldri vært noe problem selv om jeg kommer omtrent 5 minutter før timen starter. Idag var timen full og 15 stk på venteliste!!


Tenk hvor mye sentra tjener på at så mange mennesker er så mette og stinne etter jula at de lover seg selv at de skal trene daglig helt til sommeren (bikinisesongen..)!!

Timen min var jo full så jeg fikk trene for meg selv (ikke topp motivasjon for det, men pytt pytt). 2011 er vel ikke noe unntak, om noen uker er det god plass igjen, både på timer og i salen:)

Inntil da skal jeg gå tur ute, og koser meg med smoothie!

Bilde lånt fra Tine.no

Olympiatoppens Skogsbærsmoothie

1 dl skogsbæryoghurt
1 dl Biola med blåbær
2 dl frosne blåbær og bringebær
1/2 banan

søndag 2. januar 2011

Sjokolade cupcakes med karamellglasur

Idag har jeg hadd en mini mini feiring av burdagen min som jeg hadde noen dager tilbake.
Jeg bakte jeg blant annet muffins (som jeg gjør mer enn gjerne etter å ha fått det flotte stativet!)
Brukte opppskriften på Ane`s skjokoladedrøm for å lage dem.


Karamellglasuren er et mildt og godt alternativ til den tradisjonelle sjokoladeglasuren.

Oppskrift på karamellglasur:

25 gram smør
1dl lys muskovadosukker eller brun farin
1/4 dl lys sirup
1/2 dl kremfløte
6 dl melis

Alt unntatt melis smeltes i en kasserolle og småkokes 5 minutter.
Avkjøl
Tilsett halvparten av melis, kjøres i mikser noen minutter
Tilsett resten av melis, kjør i mikser noen minutter til
Syns du den blir for tynn tilsettes ekstra melis, og hvis du syns den er tykk tilsett litt melk.

Godt:)

lørdag 1. januar 2011

Godt nytt år!

Ønsker med dette 2011 hjertelig velkommen, og godt nytt år til dere allesammen:)
Fyrverkeriet i år var ikke av det ekstreme slaget som dere ser:)
Sønnen  i huset syns likevel det var storartet! ..Og det er jo det som teller.

Den største begivenheten i familien i året som nå er omme var selvfølgelig vesla som kom til verden i februar! I tillegg er det supert å se hvor bra broren passer på henne (selv ha av og til bare må erte litt..)
 En ting er sikkert angående det nye året, mye vil nok dreie seg om barna! De skal ikke ha noen grunn for å ikke være glade, veloppdragne og utvikle seg masse. Regner med at vesla lærer seg å gå snart (det blir en fornøyelse selv om hun kommer seg raskt fram med krabbingen), hun skal si sine første ord utover "mama" og "papa" som hun sier idag og hun skal forhåpentlig starte i barnehagen til storebror:)
Hva har vi å vente av storebror mon tro...?
Det blir spennende! Han ba akkurat om at vi skulle ta en svømmetur imorgen, kansje han lærer å svømme i år? Det hadde vært morsomt, men det er kansje litt tidlig, han blir jo bare 3 år!

Jeg håper året blir morsomt og spennende både for meg og dere!


onsdag 29. desember 2010

Julebrød

Nå håper jeg alle som leser har hadd en fin-fin julefeiring til nå!
Jula er jo ennå ikke helt over, så det er ikke for sent å bake julebrød!
Spises med smør og brunost:) Godt!


Oppskrift til 3 brød:

1 kg hvetemel
200 gram sukker
3-4 ts kardemomme
150 gram smør
6,5 dl melk
1 pakke gjær
200 gram rosiner
80 gram sukat

Jeg droppet forheving men lot de etterheve 1 time
Stekes ved 170 grader i ca 40 minutter

tirsdag 21. desember 2010

Sylte..

..kom endelig på bordet!!
Ble laget samtidig som lammerullene, men har ligget i fryser og ble ikke kokt før nå.
Dette er snadder!


Dagens favoritt dings på kjøkkenet er nok denne påleggsskjæreren som jeg kjøpte idag:


Til svigerbror på Skjervøy: TAKK FOR HJELPA:)
(og kom gjerne tilbake omtrent til samme tid neste år..!!)

mandag 20. desember 2010

Kokosmakroner..

Jeg har bakt kokosmakroner for første gang! En lettere bakst kan ikke gjøres, ingen oppvask annet enn kasserollen og ei sleiv jeg rørte massen med!
Muffinsstativet er årets julegave fra min gode venninne Ingrid:) og det ble jeg veldig veldig glad for!!



Oppskrift til 30-35 stk:

250 gram kokos
250 gram sukker
5 eggehviter (150 gram)
1 ss potetmel

Kokos, sukker og eggehvite blandes og varmes til en tykk masse.
Ta kasserollen av platen og rør inn potetmel.
Bruk en spiseskje og lag makroner på stekeplate.
Stekes ved 180 grader i 13 minutter.

Toppen på makronene kan også dyppes i sjokolade, det skal vist være veldig godt!!