søndag 23. januar 2011

Fin fin søndag!

Etter kirke-tur, cafè-tur og så en liten trilletur
ble bordet dekket opp til nytt middagsselskap:


Denne dama har for første gang i sitt liv skaffet seg serviettholdere.
Syns selv de er ganske fine til Märtha servicet som har sølvkant med hjerter ytterst. Fant dem på Zara home. De har masse fint så håper butikken kommer til Norge etterhvert!


På menyen sto Gulasj med elg, og iskake til dessert:



Oppskrift til stor kakeform:

Nøttebunn:
4 eggehviter
150 gram melis
150 gram mandler
1/2 ts bakepulver

Pisk eggehviter og melis stivt. Tilsett knuste mandler og bakeplver.
Stek midt i ovnen på 175 grader i 30 minutter.

Is:

4 eggeplommer
200 gram sukker
3 plater gelatin
1,2 dl sterk kaffe
6 dl fløte
2 dobbel daim, eller noe annet etter eget ønske

Eggeplommer og sukker piskes god.
Oppløs gelatin i kaffe og avkjøl. Tilsettes eggeblandingen.
Fløte piskes til krem og blandes med resten.
Hakk opp sjokoladen og bland i isen.
Ha isen over bunnen og sett i fryser til dagen etterpå. (ca 12 timer)


4 kommentarer:

  1. Dette så også godt ut og nydelig servise.. Søkk har en del gjesta ja, det er jo koselig. Godt dåkk fikk kjøpt elg altså.. Vi har nå spist kaker i helga så det holder.. Både i barnedåp og ellers. Liv

    SvarSlett
  2. He he. ja 3 daga med middagsgjesta denne uka:) bare arti, mat må man jo ha! Skulle gjærne vært å spist litt kake nordpå åsså:)

    SvarSlett
  3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  4. MMM, den kaka kunne æ gjerne ha tænkt mæ... shit, no kommer æ til å drømme om iskake helt til æ bare må lagde d:/

    SvarSlett