fredag 17. desember 2010

Lammerull :)

Helt siden ifjor har jeg satset på at min eldste søster og hennes mann skulle komme hit før jul i år slik at jeg blandt annent kunne lære å lage lammerull!
I slutten av november kom de, så det var bare å handle inn godsakene for julepålegget.
Rullene skulle ligge i salt 3-4 dager før de skulle kokes. Innen de dagene var omme var jeg og barna reist til Nord Norge på førjulsferie, så rullene ble fryst ned.
Nå har vi endelig kokt en av rullene. Det ble ordentlig godlukt i huset!
Siden vi ikke har rullpresse her i huset la vi den kokte rullen mellom to planker og la en vedsekk over der igjen og ut i vedkassa med den. Etter hele dagen i kassa var rullen klar.

Se og lær:


 Slagsiden som skal fylles med godsaker og rulles sammen.


Skjære opp lammelåret som er hovedingrediensen i rullen. 


  Vi har sydd sammen 2 slagsider for å få rullene litt større.


Fyller slagsiden med oppskåret lammelår, løk og krydder. 


          Ferdig! Nå skal de ligge i salt 3-4 dager. Deretter kokes ca 1,5 time og legges i press.


Siden vi ikke har rullpresse, eller påleggspresse som det kansje heter,
la vi rullen i vedkassa som mannen i huset har snekret!
(Ble egentlig laget for å huse utendørsputer om sommeren..)


Endelig!! Klar til å nytes på brød med majones og agurk :)

Dette blir nok gjentatt neste år!

3 kommentarer:

  1. Nice!:)
    du bynner å få et reigister å spille på no ass!

    SvarSlett
  2. Ja, denne ble bra, kansje jeg kan lære dæ..? Du kan sikkert fra før! Arti å lage nye ting:)
    Marianne

    SvarSlett
  3. Det er litt lettere å legge den kokte rullen i en brødform og en oppå. Så er det bare å ta to skireiser å stramme til.

    SvarSlett